10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Παρακάτω θα σας περιγράψω 10 τρόπους να αξιοποιήσετε τον εσωτερικό θεραπευτή σας, ώστε να μπορείτε να θεραπεύσετε τον κόσμο με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.
1. Μην βιάζεστε να κρίνετε
Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο από ανθρώπους που συγκρίνουν και κρίνουν συνεχώς ο ένας τον άλλον θεωρώντας κάποιον «καλύτερο» ή «χειρότερο», «σωστό» ή «λάθος». Όταν επιλέγουμε να μην βιαζόμαστε στην κρίση μας και δεχόμαστε κάποιον όπως είναι, η θεραπεία γίνεται με αμοιβαίο τρόπο.
2. Δείξτε συμπόνια
Όταν δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε, η καρδιά μας είναι πιο ανοιχτή κι από αυτή τη θέση βιώνουμε τα πάντα. Αυτή η ισχυρή δύναμη μας προσφέρει την ικανότητα να αισθανθούμε συμπόνια ακόμα και για όσους μας έχουν βλάψει. Αντί να κρίνουμε το πρόσωπο που μας φέρθηκε άσχημα όταν ήμασταν παιδιά, βλέπουμε ότι και στο ίδιο είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο κι έτσι μαθαίνουμε να αγαπάμε εκείνο το παιδί που υπέφερε τότε όπως ακριβώς κι εμείς.

3. Ζήστε το παρόν
Οι περισσότεροι από εμάς συναντάμε ανθρώπους που σκέφτονται τι συνέβη την προηγούμενη ημέρα ή τι σκοπεύουν να κάνουν αργότερα. Όταν όμως εσείς εστιάζετε στην παρούσα στιγμή, ανοίγετε μια πύλη που θεραπεύει τους γύρω σας.
4. Κοιτάξτε τους άλλους στα μάτια
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι πραγματικά είναι ορατοί από τους άλλους. Πηγαίνουν για ψώνια, παραγγέλνουν τον καφέ τους, πηγαίνουν στη δουλειά και γυρίζουν στο σπίτι νιώθοντας όλο αυτό το διάστημα ότι είναι αόρατοι. Δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τους ανθρώπους με αγάπη. Μαλακώστε το βλέμμα σας και κοιτάξτε κάτω από τη μάσκα που φορούν. Δείτε μέσα στην ψυχή τους και θα το καταλάβουν. Ίσως κάποιοι να μην είναι σε θέση να το συνειδητοποιήσουν, άλλοι όμως θα μπορέσουν. Αν είναι έτοιμοι γι’ αυτό, ακόμα και μια απλή ματιά μπορεί να τους θεραπεύσει.
5. Κάντε αυθόρμητες πράξεις καλοσύνης
Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι στην προσπάθειά τους να πάρουν αγάπη που δεν ενδιαφέρονται καθόλου να δώσουν. Αναζητήστε τρόπους για να εκφράσετε την αγάπη σας, ακόμη και σε αγνώστους. Δώστε χρήματα στους μουσικούς στο δρόμο ή αναλάβετε να πληρώσετε εσείς τον λογαριασμό κάποιου σε ένα δείπνο. Αγοράστε εισιτήριο σε έναν ξένο ή κεράστε τον έναν καφέ. Το να μοιράζεστε κάτι με τους άλλους τους κάνει να νιώθουν ότι έχουν άξια και επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν αξίζουν τίποτα, η γενναιοδωρία σας μπορεί να τους θεραπεύσει.
6. Δώστε ελπίδα
Πάρα πολλοί άνθρωποι νιώθουν αβοήθητοι και απελπισμένοι ζώντας μέσα στη δυστυχία. Αλλά εσείς, ως θεραπευτής του κόσμου, μπορείτε να μετατραπείτε σε φάρο ελπίδας. Μην διαιωνίζετε την απαισιοδοξία. Αλλάξτε την αντίληψη που έχετε για τα πράγματα. Δείτε τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα στους άλλους και δείξτε και σε εκείνους αυτό που βλέπετε. Η ελπίδα που μεταγγίζετε στους άλλους μπορεί να τους θεραπεύσει.
7. Χαρίστε στους άλλους θεραπευτικό άγγιγμα
Ο σημερινός πολιτισμός φοβάται τόσο πολύ το άγγιγμα που απαγορεύει ακόμα και στους δασκάλους να αγκαλιάζουν τα παιδιά και πολλοί από εμάς υποφέρουμε λόγω αυτής της έλλειψης. Κάντε εσείς την επανάσταση λοιπόν! Αγγίξτε κάποιον που το έχει ανάγκη. Κρατήστε του το χέρι, αγκαλιάστε τον, παρηγορήστε τον όταν πονάει. Το άγγιγμά σας μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά όταν προσφέρεται με αγάπη και ασφάλεια, μέσα στα κατάλληλα όρια.
8. Παρακινήστε τους άλλους
Ο κόσμος μας είναι ένα τεράστιο χάος, αλλά οι ψυχές μας λαχταρούν εσωτερική ηρεμία. Βρείτε την μέσα στον εαυτό σας (είναι πάντα εκεί) και εφαρμόστε την σιωπηλά προσκαλώντας και τους άλλους να σας ακολουθήσουν. Χαρίστε τους γαλήνη με τις προθέσεις σας. Δοκιμάστε να το εφαρμόσετε κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου ή σε ένα πάρτι. Βρείτε την ηρεμία μέσα σας, μαλακώστε το βλέμμα σας και μιλήστε ήσυχα επιβραδύνοντας τον ρυθμό ομιλίας σας. Βυθιστείτε στη γαλήνη ενεργά και δείτε αν οι άλλοι σας ακολουθούν. Όταν αυτό συμβεί, βοηθήστε τους να θεραπευτούν.
9. Μάθετε να ακούτε
Η δρ Rachel Naomi Remen συμβουλεύει τους φοιτητές ιατρικής και τους γιατρούς να ακούν προσεκτικά τον συνομιλητή τους, διότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε τόσο απασχολημένοι σκεπτόμενοι τι συμβουλές πρέπει να δώσουμε που δεν ακούμε καν αυτά που μας λέει ο άλλος. Όταν ακούμε προσεκτικά κάποιον χωρίς να ασκούμε κριτική ή να δίνουμε συμβουλές, όταν απλώς γινόμαστε μάρτυρες της αλήθειας ενός άλλου ανθρώπου δίνουμε σε αυτή την αλήθεια την αξία που πρέπει και τον βοηθάμε να θεραπευτεί.
10. Ενεργοποιείστε τη συνειδητότητά σας
Όταν κάνετε τη μετάβαση από μια ζωή βασισμένη στο εγώ σας σε μια άλλη με γνώμονα την ψυχή σας, οι δονήσεις που εκπέμπετε θα αυξηθούν και κατ’ επέκταση θα αυξηθούν και οι δονήσεις ολόκληρου του πλανήτη. Αφοσιωθείτε στη δική σας προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, αλλάξτε τις παλιές σας συνήθειες και συμπεριφορές. Ακούστε τη φωνή από το φως που έχετε μέσα σας και ακολουθήστε την. Αφήστε τη να οδηγήσει τη ζωή σας. Όταν το καταφέρετε, θα μπορείτε να θεραπεύσετε μαζί και τον κόσμο.

 http://enallaktikidrasi.com/2014/06/10-tropoi-gia-na-aksiopoiisete-ton-esoteriko-sas-therapeyti-kai-na-therpeysete-ton-kosmo/#ixzz34t02IPMV

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις